MTB – FÖRSTA VÄRLDSCUPTÄVLINGEN FÖR SÄSONGEN

photo Armin M Küstenbrück

 

Första värdscuptävlingen för säsongen, och första gången som alla åkarna i den nya storsatsningen ”Swe Power” samlas. Det är dubbel premiär för de svenska landslagsåkarna i mountainbike i helgen.

Världscupstarten i sydafrikanska Pietermaritzburg blir det riktiga startskottet för den satsning som Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och Cykelförbundet nyligen initierat. Målet är att ha fyra åkare på startlinjen i Rio-OS 2016. Alexandra Engen, Jenny Rissveds, Emil Lindgren och Matthias Wengelin är den kvartett som handplockats
i ett inledande skede, och förbundskapten Anders Ljungberg ser med spänning fram mot helgens världscup. – Jag vet ju vilken kapacitet alla fyra har. Jag vill i första hand att de själva ska vara nöjda med sina prestationer i premiären men jag tror att vi kommer att få se minst två jättebra resultat, säger Anders Ljungberg, till worldcupvargarda.se.

Sprintvärldsmästarinnan och OS-sexan Alexandra Engen visade uppåtgående form med en första- och andraplats i Italien senaste helgen. 20-åriga europamästarinnan
Jenny Rissveds, som fortfarande kör i U23-klassen, var nyligen trea i en elittävling i schweiziska Buchs. Emil Lindgren punkterade bort en topplacering  i säsongsinledningen på Cypern men tillhör topp-10 i världen, enligt Anders Ljungberg. Matthias Wengelin har efter en sjukdomsperiod kommit tillbaka starkt med bland annat en femteplats i en tävling i England.  – Det har sett väldigt bra ut så här långt. Men nu får vi ett kvitto på hur vårt gäng står sig emot övriga världseliten. Jag vet att åkarna är spända, men det är nog lika nervöst för mig, säger Anders Ljungberg.

FAKTA:

Så körs världscupen i mountainbike:

12-13/4: Pietermaritzburg, Sydafrika

24-27/4: Cairns, Australien

23-25/5: Nove Mesto, Tjeckien

30/5-1/6: Albstadt, Tyskland

1-3/8: Mont Sainte-Anne, Kanada

7-10/8: Windham, USA

21-24/8: Meribel, Frankrike

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *