VÄRLDSCUPSEGRARE KÖR VÅRGÅRDAS MTB-TÄVLING

Världscupsegraren och europamästarinnan Jenny Rissveds kommer att ställa upp i Vårgårdas MTB-tävling den 18 maj.

Den 20-åriga dalatjejen som vann världscuppremiären i  U23-klassen i sydafrikanska Pietermaritzburg i helgen tävlar sällan på
hemmaplan men Vårgårdas tävling passade perfekt i Jennys planering.

– Jag hade en lucka i det internationella tävlingsprogrammet den helgen och det ska bli riktigt kul att köra få en tävling i Sverige. Hoppas att det blir mycket publik som hejar på.

Det är första gången på nära tio år som Internationella Cykelförbundet, UCI, lagt en tävling i den här kategorin i Sverige.

– Det är väldigt bra för svensk cykel och mountainbike. Jag hoppas verkligen att många åkare, både svenska och internationella, kommer dit och tävlar. Det är ett bra läge att samla UCI-poäng, säger Jenny Rissveds till worldcupvargarda.se

Jenny ingår i den satsning som Cykelförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté inlett med sikte mot Rio-OS 2016. Fyra åkare finns med i den exklusiva gruppen som går under namnet ”Swe Power”. Matthias Wengelin, som även han finns med i den kvartetten, har också lagt in Vårgårda i sitt tävlingsprogram.

Anders Ljungberg, förbundskapten för MTB-åkarna, ser tävlingen som ett bra sätt att utveckla svensk cykelsport.

– Vårgårda har ju erfarenhet av att anordna världscuptävlingar på landsväg och där finns ett bra tävlingsområde. Jag hoppas att man nu kan arbeta in också mountainbike och ge tävlingen ytterligare utökad status på sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *