EMMA UTKLASSADE MOTSTÅNDET I SM

Emma Johansson utklassade som väntat allt motstånd i lördagens linjelopp i cykel-SM.

Ingen kunde hänga med när världsstjärnan tryckte på i backarna runt Kinnekulle – och de sista fyra milen defilerade hon i ensamt majestät hem sitt SM-guld.

– SM är en viktig tävling. Det är prestige att få åka i den blå-gula mästartröjan och jag var verkligen sugen att ta tillbaka den, förklarade Emma Johansson.

Malin Rydlund satte färg på loppet genom att rycka redan under det första varvet. Men när Emma Johansson bestämde sig för att sätta fart ändrades bilden snabbt.

Efter tre varv hade Emma åkt upp ledaren, efter sex varv tackade hon för sällskapet.

– Jag hörde att Sara Mustonen hade börjat plocka sekunder. Så jag gjorde ett ryck i backen. Jag hittade ett eget tempo och det kändes bra hela vägen.

Regn, dimma, blåst och en temperatur runt tio grader gjorde förhållandena extra svåra. Men det var inget som bekymrade Emma.

– Det är väl ingen som tycker det är skönt med sånt här väder. Men det handlar mycket om vilken inställning man har. Det går ju inte att göra något åt vädret, säger Emma till worldcupvargarda.se.

Malin Rydlund höll undan till andraplatsen före Sara Mustonen och fjolårets SM-etta Emilia Fahlin.

Emma vann också SM-tempot i torsdags. Nästa gång hon tävlar i Sverige är världscuploppet i Vårgårda i slutet av augusti. Med bara tre linjelopp och ett lagtempo kvar håller Emma den sammanlagda andraplatsen i världscupen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *