Crescent-teamet tar sikte mot Europa

Damcykelsporten fortsätter att utvecklas i Sverige.
Intresset växer bland media, sponsorer och utövare.
Färskaste exemplet – Team Crescent D.A.R.E.

De sista bokstäverna i klubbnamnet, som skapades så sent som i fjol, står för Dream, Aim, Reach and Elevate – fritt översatt Dröm, ta sikte, sträck på dig och lyft.
– Det kändes som om det fattades något i svensk damcykel. Därför ville vi starta något för att inspirera tjejer att satsa på cykelsporten, säger Tina Levin, en av initiativtagarna till klubben.
Hemorten är skånska Staffanstorp. I Crescents klassiska orangea-svarta färger har klubben radat upp framgångar under den korta tid man existerat.
I Vårgårda kör Malin Wallin för landslaget i Crescent Women World Cup. Ytterligare några damer har tänkt utmana herreliten i motionsloppet Velofondos tävlingsklass över 140 km.
– Visst är det segrar och resultat som räknas men hos oss finns också Team Spirit som en av de viktigaste grundstenarna. Alla måste gå in och göra hundra procent för varandra, annars fungerar det inte, säger Tina Levin, till worldcupvargarda.se.
– Det är inte alltid vi har det starkaste laget på papperet, men vårt teamwork och att laget har olika styrkor hos alla individer skapar framgång.
Crescent har nyligen beslutat att förlänga kontraktet med teamet under ytterligare ett år. Och nu är det meningen att damerna i större utsträckning ska ge sig ut och möta internationell konkurrens.
– Vi har låtit tjejerna utvecklas på hemmaplan till en början. Men nu tänkte vi prova på hetluften utomlands. Och målet är att vi någon gång i framtiden ska ha ett UCI-lag som också kan köra världscup i Vårgårda, säger Tina Levin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *