Svenska Sara hoppas på nederländsk seger

Vinner Kirsten Wild damernas världscup i Vårgårda finns det en svenska som gläder sig nästan lika mycket.
Sara Mustonen är den nederländska stjärnans ”uppdragare” inför spurten.
– Vinner Kirsten är det också min seger. Jag och hela laget gläds med
henne, säger den 33-åriga skånskan.

När hon inför den här säsongen skrev på kontraktet för Giant Shimano var det uttalat att jobbet i första hand var att se till att spurtfantomen Wild har ett bra läge när det drar ihop sig till avgörande.
– Klart att man hoppas att det någon gång ska bli jag som får möjligheten att avgöra i en spurt men i dagsläget är jag helt medveten om vad som gäller, säger Sara Mustonen till worldcupvargarda.se.
Sara Mustonen story är den om boxartalangen som blev skadad, sadlade (!) om till cykelbud och ”återupptäcktes” av cykelledare i hennes närhet.
En lovande karriär fick ett avbrott under 2012 och 2013 när den egna kroppen och strul inom laget innebar ett hack i utvecklingen.
– Det var tuffa år. Det är klart att man under vissa perioder ifrågasätter vad man håller på med men någonstans kom jag ändå fram till att det är värt det… Den här säsongen har Sara varit skadefri och frisk och har varit en stor del i teamets framgångar.
– Eftersom jag började cykla ganska sent och haft ett par år där det inte gått min väg tror jag det finns mer att hämta, säger Sara Mustonen som räknar med att fortsätta åtminstone fram till OS i Rio 2016.
Men nu är det Crescent Women World Cup i Vårgårda – Saras absoluta favorittävling – och drömscenariot är redan skissat.
– I sista kurvan in på målrakan är det en person som drar fram Kirsten till det perfekta läget – och det skulle kunna vara jag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *