Emilia laddad – “Den som har bäst form får chansen”

Dags för Sverigebesök – då laddar Emilia Fahlin upp med Roxette och Ace of Base i hörlurarna.

– Då får man lite hemmafeeling. Jag är verkligen laddad inför Vårgårda. Det är en tävling jag gillar.

Örebrocyklisten som ingår i brittiska Wiggle Honda-teamet har de senaste dagarna tränat på egen hand ”hemma” i Spanien där hon bor sedan fem år tillbaka. Laget står över fredagens lagtempo och satsar istället allt på att nå framgångar i söndagens linjelopp.

– Vi har haft ett tajt schema de senaste veckorna och därför blev det den här lösningen. Vi har redan full fokus på söndagen, säger Emilia.

Efter en trög inledning på säsongen har den 26-åriga svenskan hittat formen under sensommaren. I Prudential Ride i London nyligen var det Emilia som hade nyckelrollen i att den lyckade taktiken köra slut på Rabobanks storstjärna Marianne Vos och bädda för lagets egen kapten Giorgia Bronzini.

– Visst är jag nöjd med den insatsen. Det visade ju att det går att besegra Marianne. Och för min egen del känns det bara bättre och bättre ju längre säsongen går.

I söndagens Crescent Women World Cup finns ingen stallorder om att hjälpa fram just Bronzini till ett avgörande läge.

– Det blir den som har bäst form för dagen som får chansen. Vi har en öppen taktik. Banan i Vårgårda passar för ett sånt lopp. Den är tekniskt krävande och man måste vara vaken hela tiden. Alla i vårt lag kan ta chansen, säger Emilia Fahlin.

Hinner du umgås med Emma Johansson, Sara Mustonen och de övriga svenskorna under alla era resor?

– – Nej, det blir inte så mycket tid över mellan flyg, packning, träning, massage, tävling och taktikgenomgångar. Vi får snacka lite mer när det är landslagssamlingar.

Vem ser du helst som etta i Sveriges enda världscuplopp – Bronzini eller Emma Johansson?

– Jag får väl säga Bronzini eftersom hon är i mitt lag. Men vinner inte hon då ser jag gärna att Emma är först över mållinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *