Segerchansen borta – men bra formbesked av cykeldamerna

Chansen att vinna etapploppet Thüringen Rundfahrt är borta.
Men OS-genrepet har ändå givit de svar som förbundskapten Martin Vestby vill ha.
Både Emma Johansson och Emilia Fahlin har visat att formtoppen närmar sig.

– Emilia har varit en av de stora överraskningarna i loppet och Emma visar att hon blir bättre och bättre ju längre vi kommer in i tävlingen, säger Martin Vestby till vargardacycling.se
Onsdagens nära 140 km långa etapp blev en märklig tillställning. Oricas Amanda Spratt och Elena Cecchini från Canyon Sram-teamet släpptes i väg av klungan där ingen verkade riktigt intresserad av att försöka köra i kapp. I mål hade spurtvinnande Spratt 4,39 minuters försprång till den närmaste gruppen där både Emma Johansson och Emilia Fahlin fanns med.
Emma spurtade in som femma, placeringen före Emilia.
I sammandraget har Elene Cecchini nu över tre minuter tillgodo på tvåan Amanda Spratt inför fredagens avslutande etapp. Emma Johansson har 4,50 upp från sin nionde plats och Emilia Fahlin ytterligare en minut som tia i sammandraget.
– Sammandraget är inget att göra åt. Loppet blev som det blev. Emma bara skakade på huvudet efteråt. Men jag räknar med att både Emma och Emilia kommer att göra två nya bra lopp som man de kan ta med sig när OS-förberedelserna går in i slutskedet, säger Martin Vestby.