300 miljoner tittare kan se Vårgårdas World Tour

Först Paris, sedan London – och nu Vårgårda.
Eurosport har beslutat att som tredje damlopp i år sända Vårgårdas World Tour-tävling i sin huvudkanal.
Loppet som avgörs den 21 augusti kommer nu att kunna följas av långt över 300 miljoner (!) tittare i 69 länder i Europa, Australien och Sydostasien.
– Det är mäktigt, jag har knappt ord att beskriva vad jag känner. Det är stort för både klubben, Vårgårda och cykel-Sverige, säger Vårgårdas ordförande Hans Jönsson.
De tidigare sändningarna från Paris och London har levererats i samband med att också herrarna har tävlat. Vårgårda blir Eurosports första direkta satsning på damernas World Tour.
– 11 av världens 13 bästa lag kommer till Vårgårda. För Eurosport som vill vara en mötesplats för cykelsporten är det självklart intressant. Eurosport handplockar de tävlingar som ska sändas och det här är ett bevis på att man anser att evenemanget håller väldigt hög klass, säger Magnus Malmros, vd för sportmarketingföretaget Notvarp och ansvarig för såväl tv-produktion som rättighets- och distributionsavtal.
Sedan tidigare är det klart att också SVT sänder tävlingen som startar redan 08.15 på söndagsmorgonen. Dessutom kommer Europeiska radio- och TV-unionen EBU att sända ”nyhetspaket” till samtliga anslutna länder både efter lagtempot den 19 augusti och linjeloppet två dagar senare.
– Vi har arbetat väldigt tålmodigt för att jobba in evenemanget i Eurosports tablå. Vi har också sett att intresset för cykel och damidrott ökat. Med det startfält som kommer till Vårgårda har det varit lättare att föra en dialog med ansvariga på tv-bolagen, säger Magnus Malmros, till vargardacycling.se
Eurosport sammanfattar den första delen av tävlingen och sänder sedan direkt från klockan 10.