Guld-Anna kommer till Vårgårda – men silver-Emma stannar i Rio

Olympiamästarinnan Anna van der Breggen kommer.
Och bronsmedaljören Elisa Longo Borghini likaså.
Men ”Silver-Emma” Johansson stannar kvar i Rio de Janeiro och lämnar återbud till Vårgårdas World Tour.
– Det är mitt sista OS och jag har aldrig haft möjlighet att vara med på vare sig invigning eller avslutning tidigare. Nu vill jag verkligen stanna och uppleva atmosfären under avslutningskvällen. Tyvärr krockar det med tävlingen i Vårgårda, säger Emma Johansson, till vargardacycling.se
Att den svenska världsstjärnan inte kommer till start är självklart tråkigt. Men Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK, har full förståelse för Emma Johanssons beslut.
– Hon har haft fullt fokus på OS och gjort en fantastisk prestation. Och hon har gjort enormt mycket för svensk cykel. Utan Emma hade vi inte varit där vi är idag. Vi hade gärna haft henne på plats här i Vårgårda en gång till men jag unnar henne verkligen att få njuta av några extra dagar i Rio.
Utan Emma flyttas hemmaintresset nu över på Emilia Fahlin och Sara Mustonen-Lichan.
– Vi hoppas att båda får möjlighet att visa vad de kan. Tidigare har de stått lite i skuggan av Emma men nu har de en möjlighet att köra för egna resultat i sina team, säger Hans Jönsson.
Tävlingen ser ut att bli en av de mest högklassiga genom åren. 11 av de 13 högsta rankade lagen har anmält sin ankomst och med Eurosports sändning till 69 länder och med möjlighet för över 300 miljoner tittare att följa tävlingen live kommer teamen att se till att de bästa åkarna finns på plats.
– Det här är den bästa exponering lagen kan få. Ställer inte skador och sjukdomar till det kommer vi att få se de allra bästa här – utom Emma, säger Hans Jönsson.