OS-ettan vill gärna vinna i Vårgårda

Olympiamästarinnan har checkat in.
Knappt två veckor efter OS-guldet i Rio cyklar Anna van der Breggen runt i trakterna av Vårgårda.
– Det är en skönt att vara här. Jag vill gärna vinna i Vårgårda också, säger den 26-åriga nederländskan, till vargardacycling.se

Vårgårdas World Tour med tourens enda lagtempo på fredag och linjeloppet på söndag är ett behagligt sätt att ”landa” för den nyblivna OS-ettan. Tillvaron har varit lite omtumlande efter det dramatiska OS-loppet och den knallhårda guldkampen mot Emma Johansson.
– Jag påminns om det varje dag. Tänker jag inte på det själv så ramlar det in meddelanden på telefonen. Det här var inte bara min medalj. Jag har fått jättemånga filmer från människor som visar hur de hejar på mig på väg in mot mål. Det är nog först nu jag fattat hur stort det var.
Men efter några dagars firande är hon beredd att ladda om igen.
– Det är klart att OS var årets stora mål. Jag förberedde mig så bra som jag någonsin kunde för att allt skulle vara på topp den dagen. Och det lyckades. Bra tajming tycker jag…
– Men nu är det skönt att vara tillbaka i de vanliga rutinerna igen. Ny tävling, nytt fokus ¬ och jag vill vinna varje lopp jag ställer upp i.
Förutom ”Silver-Emma” Johansson saknas också Annemiek van Vleuten i startfältet i Vårgårda. Van der Breggens landslagskamrat återhämtar sig hemma i Nederländerna efter den fruktansvärda kraschen i OS-loppets slutskede.
– Det var svårt att hålla fokus på loppet när jag såg henne ligga där. Jag tänkte att jag bryr mig inte om OS om hon är allvarligt skadad. Men Emma och jag pratade om att vi måste fortsätta för hennes skull. ”Let´s do it for Annemiek”, sade vi till varandra.
Spurtuppgörelsen mot Emma har hon sett på olika videoupptagningar. Men inte hela loppet. Det får vänta ett tag.
– Men jag vet ju att det var hårt, tufft och dramatiskt. Det gör medaljen ännu mer speciell.
Att ladda om inför Vårgårda, avslutningen av World Tour och VM senare i höst är ändå inga problem tycker OS-ettan.
– Skillnaden nu jämfört med före OS är att jag kan vara mer avslappnad. Men jag vet att jag är fortsatt i bra form och jag älskar verkligen att tävla Sverige. Men jag har inte vunnit här – än…