Tufft för svenskorna i Vårgårdas lagtempo

Nederländska Boels Dolmans med bland annat världsmästarinnan Lizzie Armitstead i laget vann det inledande lagtempot i Vårgårda.
Svenskorna hamnade betydligt längre ned i resultatlistan.
Emilia Fahlins Ale Cippolini var utanför topp 10 medan Liv Plantur där Sara Mustonen är en av de tongivande åkte i mål med den nionde bästa tiden 2,30 minuter bakom segrarna.
– Vi hade bara fem tjejer i laget att gå runt på och det kostar väldigt mycket under slutet av ett sånt här lopp. Tempo det är mest smärta, säger den 35-åriga skånskan till vargardacycling.se
Sara Mustonens senaste veckor har varit slitsamma. Mycket resande och OS-loppet i Rio, där Emma Johansson tog silver, blev heller inte alls vad hon tänkt för egen del.
– Det var inte roligt att komma till OS och underprestera. Saker har inte fungerat som jag hade hoppats. Men det här var väl inte helt värdelöst. Kanske det vänder nu…
På söndag väntar ett tufft linjelopp över drygt 14 mil. TV-tittare över hela Europa, Australien och Sydostasien får se den kanske mest utslagsgivande bansträckningen på touren med bland annat fyra grussträckor där mycket kan avgöras.
– Jag gillar att man lagt till det som ett extra element i tävlingen. Det gäller att positionera sig rätt inför gruskörningen, annars finns det risk att det blir spårigt för de som hamnar långt bak…
Tyvärr kan hon knappast räkna med någon uppbackning från lagkamraterna även om det är Mustonens hemmaplan.
– Vi har Leah Kirchmann med högt uppe i World Tour-sammandraget så vi kommer säkert att köra för henne i första hand. Jag hoppas i alla fall vara med ända fram till upploppet. Men resultat är inte alltid det viktigaste. Har jag en bra känsla kan det räcka för att jag ska vara nöjd.