Alexandra Engen på väg tillbaka genrepar för världscup i Vårgårda

För ett år sedan var Alexandra Engen 204:a på världsrankingen i damernas mountainbike. I dag har Jönköpingscyklisten avancerat till en plats bland de 30 främsta i världen.
Den tidigare sprintvärldsmästarinnan är på allvar på väg tillbaka efter den utbrändhet som tvingade henne att ta ”time-out” i slutet av 2014.
– Den här säsongen känns som en nystart. Det är fortfarande ett test men jag är absolut på väg åt rätt håll, säger det 29-åriga MTB-proffset inför söndagens nordiska mästerskap i Vårgårda.
Tävlingen blir ett genrep inför världscuppremiären i Nove Mesto nästa helg.
– Världscupen blir mitt fokus den här säsongen. Jag varken vill eller kan jämföra mig med den åkare jag var innan jag blev sjuk men jag känner att jag blivit starkare mentalt, säger Alexandra Engen till vargardacyckling.se.
I Vårgårdas tävlingar – med en sammanlagd prissumma på omkring 70 000 kronor för dam- och herreliten – får Alexandra bland annat möta juniorvärldsmästarinnan Ida Jansson och en rad toppåkare från Norge och Danmark. Tyvärr kommer inte OS-ettan Jenny Rissveds till start. Hon tävlar i Uppsala samma dag som NM avgörs.
– Det är olyckligt att tävlingarna kolliderar. Vi hade självklart hellre sett henne här, säger Vårgårdas tävlingsledare Mikael Henriksson.