SVT sänder live från Vårgårdas World Tour

SVT direktsänder damernas världstour på cykel från Vårgårda. För fjärde året i rad har tv-publiken möjlighet att se världseliten göra upp på vägarna runt den klassiska cykelorten.
– Det handlar om cykel på högsta internationella nivå. Därför känns det roligt att vi på SVT sport återigen kan erbjuda tv-tittarna en sändning från Vårgårda. Dessutom är det en bra uppladdning inför cykel-VM i september som SVT också sänder, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT till vargardacycling.se.
Linjeloppet körs den 13 augusti med start 09.45. SVT sänder live från tävlingen under fyra timmar.
– Vi fortsätter att driva på utvecklingen för damcykel. Vårgårda är den enda tävlingen på World Tour som har en tv-produktion från start till mål och dessutom i landets största kanal. Det betyder oerhört mycket för svensk cykel överlag och världstourens utveckling internationellt, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK.
Det ökade cykelintresset i Sverige är också en bidragande orsak till SVT:s livesatsning från Vårgårda.
– Känslan är att intresset både för cykelsport och att cykla ökar. Vi hoppas att någonstans mellan 80 000 och 100 000 tittare kan hitta till vår sändning i tv och SVT Play, säger Åsa Edlund Jönsson.