Första topp-tio i damernas världstour för Sara Penton

Omstarten på cykeldamernas World Tour blev en seger för polskan  Katarzyna Niewiadoma.
Men nästan lika glad var svenska Sara Penton som nådde sin första topp-10 placering i världstouren under det engelska etapploppet som avslutades i London på söndagen.
– Jag är väldigt nöjd med att för första gången ha lyckats ta mig in i den absoluta toppen. Det betyder mycket för mitt självförtroende och förhoppningsvis för min position i teamet, säger Sara Penton till vargardacycling.se.
Det var under tävlingens tredje etapp som Stockholmscyklisten var med i den absoluta tätstriden. Också under slutetappen i London fanns Sara med i tätklungan hela vägen in mot mål. Men det slutade med en 28:e plats, strax bakom andra svenskan i tävlingen, Emilia Fahlin, men på samma tid som spurtsegraren, Fahlins teamkompis Jolien D´Hoore.
Sara Penton avancerade också i sammandraget till plats 51 och var Team Veloconcepts ”etta” i tävlingen.
– Jag hoppas att det ger mig möjlighet att inte bara vara med och dra upp spurten åt andra utan också att jag kan få mer hjälp att hitta bra positioner i avslutningarna, säger Sara Penton.