Ingen repris för Emilia i Vårgårdas världstour

Under några sekunder hade Emilia Fahlin ”fjolårsfeeling”. Men i år räckte hennes spurt inte ända fram till seger i Vårgårdas World Tour.
Svenskan slutade åtta, två sekunder bakom segrande finländskan Lotta  Lepistö.

– Men jag hann börja tänka lite på hur det gick i fjol. Det blev nästan lite småpanik. Här är jag igen, liksom. Men jag hade lite för dålig position och var inte helt vass på slutet, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.
Åttondeplaceringen var Örebrocyklistens bästa World Tour-resultat för säsongen.  Sjukdom och skador har spökat under delar av året.
– Så topp tio är helt okej ändå även om man gärna vill mer. Men formen blir allt bättre och det är ju några tävlingar kvar, säger Emilia Fahlin.
Den stora publiken runt banan och hundratusentals tv-tittare fick se ett offensivt och attackvänligt fält – där svenska landslagsåkaren Alexandra Nessmar länge fanns med i täten – till slut krympa till 20-talet åkare som skulle göra upp efter 141 kilometers tuff körning.
– Det var väldigt mycket mjölksyra när vi kom in på upploppet. Det blev ingen jättesnabb spurt men jag försökte bara ”pusha” så hårt det gick. Femtio meter före mål kände jag att det skulle gå vägen, säger Lotta Lepistö som nu tog sin tredje World Tour-seger för säsongen.
Övriga svenska placeringar: 27 Hanna Nilsson, 48 Sara Olsson, 50 Sara Penton, 62Alexandra Nessmar, 73 Julia Karlsson, 76 Ida Erngren, 105 Sara Mustonen.
Världstouren drar nu direkt vidare till Norge för etapploppet Ladies Tour of Norway.

Bildtext: Lotta Lepistö, Finland, vann Vårgårdas World Tour-lopp efter en spurtuppgörelse. Foto: Christer Hedberg