Anna van der Breggen slutsegrare i World Tour utan tävling

Regerande OS-ettan Anna van der Breggen vann årets World Tour bland cykeldamerna. Den 27-åriga nederländskan behövde inte ens ställa upp i den avslutande tävlingen i Madrid för att säkra ännu en titel.
Både hennes team, Boels Dolmans, och World Tour-tvåan Annemiek van Vleutens lag, Orica Scott, stod över det nära nio mil långa loppet för att istället fokusera mot VM i Norge i mitten av månaden.
Emilia Fahlin, som var enda svenska deltagare, slutade långt med i resultatlistan men var en viktig kugge i det Wiggle High5-lag som drog fram sin spurtkanon Jolien D´Hoore till perfekt position och seger i Madridloppet.
– Emilia har verkligen kommit igen efter att ha haft en del sjukdomsproblem tidigare under säsongen. Men nu var hennes roll att hjälpa fram lagets bästa spurtare, säger Emma Johansson till vargardacycling.se.
Den dubbla OS-silvermedaljören avslutar nu sin ledarroll i Wiggle High5.
– Jag har inte bestämt något inför nästa år. Vi får se vad som, händer men just nu är jag väl arbetssökande kan man säga…