Mardrömsstart för svenska cykeldamerna i World Tour

Det blev en mardrömsstart får de svenska damcyklisterna i årets World Tour.

Emilia Fahlin tog sig i mål som 59:a, nära 19 minuter efter segrande Anna van der Breggen, Sara Penton var för långt efter för att hamna inom tidsbegränsningen och få en placering och Hanna Nilsson tvingades bryta klassiska Strade Bianche i det iskalla regnet som föll under hela det 136 km långa loppet.
– Det är första gången jag tvingas bryta ett lopp på grund av nedfrysning. Det är inget jag vill uppleva igen. Jag bara skakade och andades så häftigt att jag blev rädd, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se
– Jag kunde inte ens tänka klart. Det var inte alls någon bra start på säsongen.
Regerande World Tour-mästarinnan och OS-ettan Anna van der Breggen åkte solo in mot målet i italienska Siena 49 sekunder före Katarzyna Niewadoma.

Bild hämtad/mer info på http://www.strade-bianche.it