Tre svenskor på plats i World Tour-premiären i Italien idag

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour på lördagen inleds med klassiska Strade Bianche i Italien.
Hanna Nilsson, Emilia Fahlin och Sara Penton har givna platser i sina respektive proffsstall inför det 136 km långa premiärloppet.

– Det här blir i första hand ett test på var man står just nu. Sedan får man ta det därifrån. Men jag är faktiskt lite orolig för vad vädret kan ställa till med, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.
Kylan som fortsatt kontrollerar stora delar av Europa har även medfört snö och minusgrader i Siena där loppet startar och går i mål.
– Jag har väldigt lätt att frysa och blir det riktigt kallt blir det problem, säger Kristianstadcyklisten som i fjol fick sitt genombrott i Världstouren med bland annat en rad topp 20-placeringar och en 14:e plats i Giro d´Italia.
World Tour har i år utökats till 23 tävlingar. De 15 högst rankade teamen måste bjudas in av arrangörerna vilket innebär att den absoluta eliten med fjolårets WWT-etta Anna van der Breggen i spetsen kommer att finnas på plats inför säsongspremiären.
Världseliten kommer till Sverige och Vårgårda för World Tour i mitten av augusti.