Dubbelt norskt i Vårgårda CK MTB

Det blev dubbla norska segrar i Vårgårdas internationella MTB-tävlingar.

Elisabeth Sveum tog hem damklassen och Tobias Halland Johannesen var snabbast över herrarnas 7 x 4,5 kilometer – trots en punktering.

 

– Det var lite frustrerande när det hände två varv från mål och jag just skaffat mig en ledning som plötsligt bara försvann, säger norrmannen till vargardacycling.se.

Men Halland Johannesen gav inte upp utan körde snabbt in förlorade sekunder på ledande Matthias Wengelin. I mål var han till slut 25 sekunder före svensken.

Sverige-ettan Emil Lindgren, som dagen innan Vårgårdaloppet kört långloppstävling i Skövde, orkade inte riktigt hänga med i tempot.

– Man måste vara Stålmannen för att klara av två så tuffa tävlingar på lika många dagar. Jag är nöjd efter omständigheterna även om det gick i dieselfart, säger Emil Lindgren efter fjärdeplatsen nära två minuter efter segraren.

Ida Jansson höll jämna steg med Elisabeth Sveum i inledningen av damernas klass 1-tävling men hade inte samma fart i de branta och tekniskt krävande utförskörningarna och fick nöja sig med andraplatsen 45 sekunder bakom norskan.