Hanna Nilsson tillbaka efter svåra knäskadan

Hanna Nilsson är redo för comeback i cykelsadeln efter sin allvarliga knäskada. Kristianstadscyklisten tvingades avbryta säsongen i slutet av mars med svåra smärtor i knät – men kommer i helgen att stå på startlinjen i World Tour-loppet Emakumeen Bira i Spanien som körs 19-22 maj.

– Knät mår bra. Inflammationen är borta och det känns som om jag är i tävlingsmood igen, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.

Svenskan, som tävlar för slovenska laget BTC City Ljubljana, fick något av ett internationellt genombrott under fjolåret med flera topp 20-placeringar på världstouren. I år var siktet inställt på att avancera ytterligare på världsrankingen.

– Det kändes väldigt tungt när skadan dök upp. Men jag har fortfarande mina stora mål kvar på säsongen, bland annat Girot och World Touren i Vårgårda. Nu får jag ett test på hur mycket jag tappat på grund av skadan. Sedan får vi ta det därifrån, säger Hanna Nilsson.