Hanna Nilsson skadad efter världstourkrasch

För en månad sedan gjorde Hanna Nilsson comeback i damernas världstour efter en allvarlig knäskada. Nu har Kristianstadscyklisten drabbats av en ny skada efter en svår krasch under sista etappen av World Tour-loppet i England.
– Nu är det armen som fått en smäll. Det gör oerhört ont. Jag flyger hem nu och ska direkt till akuten i Malmö för undersökning, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.
Svenskan, som tävlar för slovenska laget BTC City Ljubljana, fick något av ett internationellt genombrott under fjolåret med flera topp 20-placeringar på världstouren. I år var siktet inställt på att avancera ytterligare på världsrankingen.
– Det här känns helt sjukt med alla skador. Jag har redan bett mina föräldrar att avanmäla mig från tempoloppet på SM. Men hur det blir med resten av World Tour vet jag inte förrän läkarna sagt sitt, säger Hanna Nilsson.
Kraschen inträffade sedan några cyklister sladdat omkull och Hanna hade plötsligt ingenstans att ta vägen.
– Allt gick så fort. Men jag kände direkt att något var fel. Jag hade inte en chans att kunna ta mig upp på cykeln och fortsätta, säger Hanna Nilsson.