Sara Penton tillbaka efter svåra kraschen

Nästan sex minuter efter segraren och 46:a i resultatlistan. Men för Sara Penton var placering och tid egentligen inte av någon större betydelse i cykeldamernas fem dagar långa världstourlopp i England.
– Det viktigaste var att känna att jag är tillbaka efter kraschen i april. Jag var nervös inför den första etappen, smällen har frestat på både psykiskt och fysiskt, men nu tycker jag att både huvudet och kroppen är med igen som jag hade hoppats, säger Sara Penton, till vargardacycling.se.
Det var under träning utanför Stockholm som den regerande svenska mästarinnan körde ner i ett hål i vägen och föll handlöst i backen. Flera tänder trycktes in och skadades och Sara får fortsatt göra regelbundna besök hos tandläkaren för behandling.
29-åringen, som tävlar för danska Team Virtu, avslutade Ovo Energy Womens Tour på söndagen genom att köra in som 14:e på den sista drygt 12 mil långa etappen och avancerade därmed rejält i sammandraget.
Vann tävlingen gjorde amerikanskan Coryn Rivera.