Marianne Vos vann trots dikesbesök i Vårgårda

Först ett besök i diket. Sedan ett besök högst upp på prispallen.
För Marianne Vos bjöd Vårgårdas World Tour på en märklig resa.

Den 31-åriga nederländskan, som av många anses vara världens bästa damcyklist genom tiderna, såg ut att missa chansen till den tredje segern i Vårgårda när hon efter halva loppet plötsligt voltade av vägen!
– Cykeln bara försvann nedför slänten och jag var ju tvungen att följa efter, säger Marianne Vos, till vargardacycling.se
Vos, som tävlar för Waowdeals krokade ihop med en konkurrent i en smal passage på den 14 mil långa banan och hamnade långt nere i ett dike.
– Som tur var gjorde jag mig inte illa. Inte mer än det här, säger Vos och visar upp ett jack på smalbenet.
Men med nära sju mil kvar att åka fanns det aldrig i tanken att ge upp.
– Det var ju långt kvar och det var bara att köra på.
Vid den sista varvningen med 11 km kvar låg Vos i den klunga som jagade ledande World Tour-ettan Anna van der Breggen. Men inne på upploppet i centrala Vårgårda var Marianne Vos först. Och i god tid hann hon också sträcka armarna i vädret i en segergest.
En rejäl revansch för fjolåret då hon fick se sig slagen i spurten av finländskan Lotta Lepistö som nu slutade trea bakom Vos och Emilia Fahlins lagkompis Kirsten Wild.
För Emilia slutade det med en 16:e plats sex sekunder bakom Vos.
– Det var kul att köra och det hände mycket under loppet. Men under slutvarvet kändes det att jag inte skulle ha med toppstriden att göra. Men vi fick en andraplats i laget och gläder oss över det, säger Emilia Fahlin.
Sara Penton slutade som nummer 18, ytterligare en sekund bakom medan Hanna Nilsson och Sara Mustonen fick nöja sig med 58:e respektive 59:e plats.