Emilia Fahlin nära seger i World Tour

Bara någon ynka centimeter skiljde Emilia Fahlin från att vinna första etappen av Tour of Norway i cykeldamernas världstour.
– Bra, men inte bra nog. Klart att jag är lite besviken men det var ju ingen dålig utmanare jag förlorade mot, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Efter drygt 12 mils tempofylld och tuff körning stod upploppsavgörandet mellan Örebrocyklisten och världens bästa damcyklist genom tiderna, nederländskan Marianne Vos.
Vos, som vann World Tour-tävlingen i Vårgårda i måndags, ledde in på upploppet men Emilia Fahlin knappade in hela vägen mot mållinjen.
– När det var 150 meter kvar märkte jag att jag tog in på henne mer och mer. Men det räckte inte riktigt. Det hade varit häftigt att få vinna men jag är ändå glad att jag fick chansen att visa att jag kan avsluta riktigt bra, säger Emilia som tävlar för brittiska Wiggle High5.
Två etapper återstår av den norska touren. Fredagens insats kan göra att svenskan får teamets stöttning resten av tävlingen.
– Vi får se hur vi spelar våra kort. Vi har inte diskuterat fortsättningen ännu men mycket beror på hur etapperna utvecklar sig. Men det är klart att jag hoppas få möjlighet att hålla mig kvar i toppstriden.