Klart att SVT direktsänder World Tour från Vårgårda

SVT direktsänder Vårgårdas World Tour för cykeldamerna under minst två år framåt. Avtalet som omfattar 2019-20 innehåller dessutom en option på fortsatt tv-sändning 2021-22 och innebär också att lagtempot som avgörs dagen innan linjeloppet kommer att sändas direkt. – Vi är glada att kunna visa cykel av internationell toppklass på hemmaplan i Sverige både i år och nästa år. Tävlingen är mycket uppskattad av vår cykelintresserade publik, säger Max Bursell, projektchef på SVT Sport, till vargardacycling.se. Tävlingarna avgörs i år 17-18 augusti och Vårgårda fortsätter att ligga i framkant för den satsning som Internationella cykelförbundet gör på damcykel. – Att vi får plats i SVT:s finrum är oerhört viktigt både för svensk cykel i stort och för vår framtida satsning, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK. Kraven på arrangörerna av World Tour-tävlingarna har stadigt ökats och i år kommer fler tävlingar än någonsin tidigare att sändas live i TV. – Vi har jobbat länge med detta och har varit ledande när det gäller tv-sändningar. Att vi nu fått ett längre avtal ger oss självklart den stabilitet i arbetet som vi länge strävat efter, säger Hans Jönsson. Lagtempot, som körs mellan Vårgårda och grannkommunen Herrljunga, är mycket ovanligt i World Tour-kalendern. – Men för oss är det en stark tradition med tanke på Fåglum-bröderna från Vårgårda och deras fantastiska framgångar i både VM och OS, säger Hans Jönsson.