Kedjan satte stopp för Hannas WWT-premiär

I fjol nedfrysning – i år mekaniska problem.
Cykeldamernas World Tour–premiär ”Strade Bianche” har inte direkt varit Hanna Nilssons favorit de senaste säsongerna.
Fjolårets suveräna världsetta Annemiek van Vleuten fick nu dra på sig ledartröjan i World Tour efter premiären.

Kedjan på Hanna Nilssons cykel hoppade av redan efter några mils körning och kilade fast sig mot ramen. Innan problemen var lösta hade både klungan och större delen av servicekaravanen dragit iväg och Kristianstadscyklisten insåg snabbt att loppet var kört.
– Det blev inte den dag jag ville ha. Men det var inget jag kunde påverka, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.
– Jag jagade ett tag men det var lönlöst. Jag fick ta det som ett träningspass istället och körde aldrig i mål.
Annemiek van Vleuten toppade både världsranking och World Tour-sammandraget i fjol. Och 2019 kunde knappast ha börjat bättre.
Den nederländska stjärncyklisten – som tävlar för Mitchelton-Scott där förre svenska förbundskaptenen Martin Vestby är sportdirektör – avgjorde med en mil kvar till målet italienska Siena. Ingen klarade av att hänga med den regerande tempovärldsmästarinnans fartökning under de sista tuffa kilometerna. Danskan Annika Langvad spurtade in som tvåa, 37 sekunder bakom van Vleuten.
WWT-premiären var van Vleutens andra tävling för året efter den svåra knäskada hon fick samband med en krasch i VM:s linjelopp i höstas.