Mardrömsstart för Emilia i World Tour

Efter en och en halv timmes cykling i hagel, regn och kraftiga vindar hade Emilia Fahlin fått nog.Hennes första start i årets World Tour blev något av en mardröm.
– Jag valde själv att kliva av. Jag kunde inte sitta där i iskylan och darra som ett asplöv på cykeln, säger Örebrocyklisten till vargardacycling.se efter Ronde van Drenthe.

Den svenska VM-fyran har fått en motig start på tävlingsåret. En efterhängsen förkylning tvingade henne att lägga om träningsprogrammet inför säsongens WWT-debut och tävlingsstarten blev värsta tänkbara.
– Det är klart att det blev olyckligt att inleda med de värsta väderförhållanden man kan tänka sig. Jag vågade inte fortsätta och utsätta mig för risken att dra på mig nya sjukdomar. Nu fick förnuftet råda, säger Emilia Fahlin.
Vann det drygt 16 mil långa loppet gjorde italienskan Marta Bastianelli, teamkompis med bland annat svenska landslagscyklisten Sara Penton i Team Virtu.


Foto: Thomas Maheux