På väg mot en topplacering – då lossnade Emilias kedja

På väg att närma sig ledaren med bara ett par kilometer kvar av World Tour-loppet i Nederländerna.
Då lossnade kedjan – och Emilia Fahlin fick aldrig en chans att blanda sig i den absoluta toppstriden i klassiska Amstel Gold Race.
– Det känns otroligt frustrerande. Det hade varit så kul att se vad jag kunnat uträtta. Benen var urstarka och jag var på väg att gå i kapp de som var före mig. Istället står jag och gråter när klungan passerar, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Örebrocyklisten hade mekaniska problem under stora delar av loppet. Hon blev påkörd i samband med en vurpa i klungan och fick problem med växlarna tidigt i det nära 13 mil långa loppet.
– Andra gången uppför Cauberg blev det tvärstopp igen när kedjan fastnade i bakhjulet. Jag trodde tävlingen var över men på något vis lyckades jag fixa till det så att jag kunde komma igång igen, säger Emilia Fahlin.
Svenskan jobbade sig på nytt ikapp klungan och satt plötsligt i slagläge när det skulle avgöras.
– Och så händer det igen. Jag fattar inte hur mycket otur man kan ha. Men någon gång måste jag väl få lite stolpe-in. Nu får jag ta med mig känslan av kunna hänga med världens bästa cyklister och känna att jag är lika stark. Det får bli min tröst just nu även om det känns tungt.
Vann gjorde polskan Katarzyna Niewiadoma före nederländskorna Annemiek van Vleuten och Marianne Vos.

Emilia Fahlin var på väg mot en topplacering när kedjan plötsligt lossnade bara någon kilometer från mål. Foto: Thomas Maheux.