Emilia Fahlin skadad efter allvarlig krasch

Svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin tvingas till flera veckors vila efter en svår krasch på en bergsväg utanför spanska Girona.
Olyckan inträffade i söndags och Örebrocyklisten har vårdats på sjukhus i två dygn sedan läkarna upptäckt en mindre blödning mellan skallbenet och hjärnan.
– Det var den värsta krasch jag råkat ut för under hela min karriär. Hjälmen sprack när jag slog i vägen – men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se
VM-fyran från i fjol var ute på ett ensamt träningspass när hon plötsligt körde på en sten på vägen i en utförslöpa. 
– Det gick nog i 60 kilometer i timmen när den där stenen dök upp. Jag flög över styret och bakhuvudet fick ta hela smällen, säger Emilia Fahlin.
Emilia tappade aldrig medvetandet men synen försvann under en tid direkt efter olyckan. 
– Jag var rädd att tappa medvetandet, ensam på en liten väg i bergen. Håll dig vaken var det enda jag tänkte. Men när det efter ett tag kom en bil som stannade förstod jag att det skulle ordna sig.
Hon har fått lämna sjukhuset men med order att ta det lugnt. Blödningen har gått tillbaka men det är oklart hur lång tid det tar innan hon återhämtat sig från hjärnskakningen.
– Kroppen börjar piggna till men huvudet är fortfarande ont och tungt. Just nu vet jag inte när jag kan vara tillbaka på cykeln igen. Det får ta den tid det tar. 

Bildtext: Emilia Fahlin tvingas till flera veckors vila efter den svåra kraschen. Foto: Thomas Maheux