Ta chansen att träna med en dubbel OS-medaljör

Nu finns på nytt chansen att träna med en dubbel olympisk medaljör. Vårgårda CK:s satsning på unga kvinnliga cykeltalanger går in på sin tredje säsong med Emma Johansson som mentor och inspiratör.

– Vi har fått väldigt bra respons på de tidigare läger vi haft.  Målet är att dela med sig av de erfarenheter och kunskaper vi skaffat oss och ge tjejerna en kick i rätt riktning, säger Emma Johansson, som tog OS-silver både 2008 och 2016.

Tio platser finns tillgängliga på lägret som i år hålls 14-16 augusti – dagarna innan elitdamernas World Tour-tävlingar i Vårgårda. Förutom Emma Johansson finns också tidigare sportchefen och förbundskaptenen Madeleine Lindberg Wall med som ledare.

Framtidsprojektet är öppet för tjejer mellan 15 och 17 år som tävlar i landsvägscykel eller kombinerar landsväg och mountainbike.

Lägret, som den här gången har Alingsås som bas, avslutas dagen innan SM-tävlingarna i tempo för de yngre klasserna avgörs i Jönköping.

– Vi kommer därför att anpassa träningen så att tjejerna ska komma till start så bra förberedda som möjligt, säger Emma Johansson.

Anmälan senast 1 juli. Mer information hittar du i Inbjudan

Fjolårets lägerdeltagare tillsammans med Emma Johansson. Nu är det dags att anmäla till årets läger.