Hanna Nilsson gråter inte över tuffaste Girot

Berg, berg och så några till berg.

Årets Giro d´Italia för cykeldamerna blir det tuffaste någonsin.

– Det är inget jag gråter över. Jag ser verkligen fram emot den här tävlingen, säger bergsspecialisten Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.

För den skånska cykelstjärnan, proffs i slovenska BTC Ljubljana, är ”Giro Rosa” en av årets höjdpunkter – i dubbel bemärkelse.

För två år sedan slutade hon på 14:e plats i sammandraget. Nu har hon, efter en problemfylld vår, laddat om batterierna inför mötet med de många krävande klättringarna längs vägarna från starten i Cassano Spinola på fredag till målet i Udine den 14 juli.

– Benen och skallen är redo. Men eftersom alla de bästa klättrarna i World Touren är på plats så är det svårt att snacka om ett rimligt mål. Bland de 15 bästa i sammandraget och någon riktigt bra etapp hoppas jag på., säger Hanna Nilsson.

Många tror att den femte etappen, där Passo Gavia på drygt 2600 meters höjd ska passeras, kommer att bli avgörande för hela tävlingen.

– Herrarna kunde inte köra sin etapp där i år eftersom det var så mycket snö. Det blir en utmaning men väldigt spännande att ta sig an.

Ytterligare en svenska finns med i startfältet. Sara Penton kör för danska Team Virtu.

Hanna Nilsson ser fram emot att ta sig an bergen i damernas Giro d`Italia.