Vårgårdas World Tour direktsänds i 68 länder

Omkring 170 miljoner hushåll runt om i världen har möjlighet att följa söndagens World Tour-lopp i Vårgårda i direktsändning.
SVT sänder fyra timmar från linjeloppet. Dessutom visas tävlingen bland annat i Eurosport 1 i 54 länder utanför Sverige, samt i Eurosport Asia Pacific.
Sammanlagt direktsänds loppet i 68 länder.  
– Vårgårda har varit en föregångare när det gäller tv-produktion. Nu följer allt fler länder och tävlingar efter. Till nästa år kommer ytterligare ett antal lopp att direktsändas från världstouren, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK.
SVT direktsänder också lördagens tempolopp, 36 kilometer mellan Vårgårda och grannkommunen Herrljunga, ett av få i den disciplinen som ingår i Women´s World Tour.
 – Sex timmars direktsändning i en public service-kanal måste vara någon form av rekord för damcykel. Det betyder väldigt mycket för både svensk cykelsport totalt och damcykelns fortsatta utveckling internationellt. Dessutom kan vi visa upp det västsvenska landskapet för miljontals tv-tittare, säger Hans Jönsson.