Emilia Fahlin gör comeback – dörren öppen för VM-start

Emilia Fahlin är redo för att göra tävlingscomeback efter den svåra kraschen i våras. Den svenska cykelstjärnan räknar med att göra första tävlingsstarten på nära fyra månader om en dryg vecka i Grand Prix d´Isbergues i Frankrike.

Och en VM-start är inte utesluten.

– Emilia tränar för fullt och vi för en dialog om fortsättningen av säsongen. Blir det inga bakslag och hon känner sig redo är dörren öppen för en VM-start, säger svenske förbundskaptenen Lucas Persson till vargardacycling.se Emilia Fahlin, VM-fyra i fjolårets linjelopp, skadades allvarligt vid en krasch under ett träningspass utanför Girona i slutet av maj. Hon ådrog sig bland annat en kraftig hjärnskakning och rehabiliteringen har tagit lång tid.

– Jag har tränat bra ett par veckor och planen är att jag ska köra i Frankrike nästa söndag. Jag kommer naturligtvis inte att vara i någon fin form men vill känna hur jag reagerar i olika situationer, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Är VM fortfarande aktuellt?

– Det är ju upp till de som bestämmer.  Men jag tar loppet i Frankrike först innan jag tar ställning till fortsättningen av säsongen.

I den VM-trupp som offentliggjordes tidigare i veckan saknades Emilia Fahlins namn men förbundskapten Lucas Persson har inte stängt dörren helt till det VM-linjelopp som avgörs 28 september.

– Vi har en “ledig” plats. Men det beror helt och hållet på hur hon känner sig efter loppet i Frankrike.  Blir det inga bakslag där finns definitivt möjligheten att hon kan vara med.

Bildtext:
Emilia Fahlin är redo för comeback efter den svåra kraschen i våras. Och en VM-start är inte utesluten. Foto: Thomas Maheux