Ny chans att träna med ”Silver-Emma” som mentor

Nu finns en ny chans att träna tillsammans med och inspireras av dubbla OS-medaljören Emma Johansson. Vårgårda Cykelklubb arrangerar tillsammans med ”Silver-Emma” och tidigare förbundskaptenen Madeleine Lindberg Wall ett ”inspirationsläger” för tjejer i åldern 15-17 år.

– Det ska bli en kickstart för höst- och vinterträningen där vi delar med oss av våra erfarenheter och kör en hel del olika träningspass, säger Emma Johansson, till vargardacycling.se

Lägret, som hålls i Alingsås i början av november, är inne på sin tredje säsong. Vid det första lägret i november 2017 deltog bland annat Wilma Olausson och Julia Borgström som båda nu finns med i den svenska VM-truppen i Yorkshire.

– Vi vill motivera tjejerna på lägret att ta för sig och skapa långsiktiga planer för att nå så långt som möjligt. Julia och Wilma har redan kommit en bit på den vägen, säger Emma Johansson.

Mer information finns via länk till INBJUDAN


Samling efter första inspirationslägret 2017. På varsin sida om Emma Johansson står Wilma Olausson och Julia Borgström som båda nu finns med i truppen till cykel-VM i Yorkshire. Foto: Markus Lidevi