Hans Jönsson – Du fattas oss!

Som många säkert redan vet avled vår ordförande och tävlingsledare Hans Jönsson på julaftons morgon. Hans drabbades av en aggressiv cancer och avled efter ett snabbt sjukdomsförlopp.

Vårgårda cykelklubb och hela cykelfamiljen sörjer förlusten av en av svensk cykelsports främsta eldsjälar, men våra tankar går i första hand till Hans familj.

Under mer än 20 år var Hans Jönsson den drivande kraften i att utveckla Vårgårdas internationella tävlingar till en av de mest populära och framgångsrika i världstouren för damer. Med ideellt arbete, erfarenhet, envishet och engagemang tog han del i allt som omfattade det stora världsevenemanget i förhållandevis lilla Vårgårda. Det var i mångt och mycket Hans förtjänst att damcykeln fick allt större plats på den internationella scenen, inte minst genom att arbeta för att tävlingarna skulle tv-sändas.

Vid vårt senaste styrelsemöte, som hölls i Hans hem bara dagarna innan han avled, lovade vi att fortsätta det arbete som han startat och utvecklat.

2020 blir ett annorlunda, tomt och tungt år utan Hans men vi ska göra allt vi kan för att hedra hans minne och hans arbete.

Vårgårda CK

Många fina ord har skrivits till Hans minne de senaste dagarna, vi har samlat några av dem här nedan.

Alingsås Tidning

Svenska Cykelförbundet

Roberto Vacchis fina minnesord på facebook; Roberto Vacchi – Official

Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap