Ingen WWT-premiär för Hanna ”Tryggt beslut grundat på hälsan”

Det blir ingen World Tour-premiär för svenska cykelstjärnorna Hanna Nilsson och Emilia Fahlin i helgen.

Klassiska storloppet Strade Bianche ställs in med hänvisning till spridningen av coronaviruset där Italien är hårt drabbat.

Det definitiva beslutet togs på torsdagsförmiddagen efter ett möte mellan tävlingsorganisationen och lokala myndigheter i Siena och grundas på italienska regeringens besked att stänga ute all publik från idrottsevenemang fram till den 3 april.

– Jag hade gärna åkt men är tacksam att någon annan tog beslutet åt mig. För mig känns det tryggt och helt grundat på vår hälsa, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se Arrangörerna hoppas kunna genomföra loppet senare i år.


Det blir ingen World Tour-premiär för Hanna Nilsson på lördag. Coronaviruset tvingar arrangörerna att ställa in klassiska Strade Bianche