Punkterad Emilia 19:e när Deignan blev historisk

Lizzie Deignan skrev cykelhistoria när hon på tisdagen blev den första att vinna World Tour-loppet GP de Plouay i Frankrike en tredje gång.

Brittiskan vann en spurtduell mot landsmaninnan Lizzy Banks efter tio mils cyklande i regnet. Emilia Fahlin kom i mål som 19:e i den stora klungan dryga minuten efter brittiskorna.

– Jag är nöjd efter omständigheterna. När jag fick punktering och tappade mycket trodde jag loppet var över för mig. Men jag lyckades ändå kämpa mig tillbaka. Det är väl den känslan jag får ta med mig, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se

Örebrocyklisten, som tävlar för franska FDJ Nouvelle, har dessutom dragits med smärtor i ben, rygg och höft den senaste tiden.

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad det beror på. Men jag får behandling och kommer att köra ytterligare två lopp den här veckan. Sedan får vi se hur det känns. Om jag måste dra i handbromsen eller om det släpper och jag kan fortsätta köra på.