Wilmas första UCI-poäng i årets sista tävling

19-åriga cykeltalangen Wilma Olausson tog sina första UCI-poäng när hon slutade sammanlagt 27:a i damernas World Tour-avslutning i Madrid.

Billdalscyklisten var med i den stora klungan som åkte i mål åtta sekunder bakom etappsegraren italienskan Elisa Balsamo och avancerade två placeringar i sammandraget.

Upp till totalsegraren Lisa Brennauer skiljde 1,11 minuter.

– Jag är verkligen nöjd med hela den här helgen. Det är nog den bästa tävling jag någonsin gjort – så här långt i alla fall, säger Wilma Olausson till vargardacycling.se.

Wilma fick kontrakt med storlaget Team Sunweb inför den här säsongen.

– Det känns som om jag kommit in bra i gänget och man utvecklas för varje tävling. Jag har ett år kvar på kontraktet och ser redan fram emot nästa säsong.

Årets World Tour blev hårt drabbad av Coronapandemin och inför nästa säsong har redan australiensiska Cadel Evans Race i slutet av januari ställts in.

Vårgårdas två World Tour-tävlingar ställdes in i höstas men nu planeras för nya lopp 7-8 augusti – direkt efter OS.

– Vi bara pausade verksamheten under några månader. Nu jobbar vi vidare med våra samarbetspartners och räknar med att kunna välkomna världens bästa damcyklister tillbaka till Vårgårda nästa år, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.

Brittiskan Elizabeth Deignan vann årets World Tour på damsidan. Bästa svenska blev Emilia Fahlin på 51:a plats efter en skadefylld säsong.

Wilma Olausson tog sina första UCI-poäng i årets sista World Tour.