Vårgårdas World Tour direktsänds i SVT

Vårgårdas World Tour med världens bästa cykeldamer på plats kommer att sändas i SVT.

Avtalet som blev klart i julhelgen innebär att både lagtempot den 7 augusti och linjeloppet dagen efter direktsänds.

– Att vi nu har en garanti för en sändning i SVT var en härlig julklapp. Det är en viktig grundsten för hela vårt fortsatta arbete med evenemanget, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK. 

Avtalet gäller 2021 och 2022 med option på ytterligare två år. Årets tävling blir det första World Tour-loppet efter OS – och med största sannolikhet med OS-medaljörer på startlinjen.

– Vi tycker det är kul att kunna fortsätta sända från Vårgårda där världens bästa damcyklister är med, säger Jan Olsson, förhandlingschef vid SVT Sport, till vargardacycling.se.

– Vi har ett fokus på jämställd sportbevakning och det känns väldigt bra att kunna sända en topp-internationell damtävling som avgörs på svenska vägar.

Vårgårdas World Tour, som i år fick ställas in på grund av Coronapandemin, avgörs samma helg som OS avslutas i Tokyo. Cadel Evans Ocean Race i Australien som skulle ha inlett WWT-säsongen 2021 har ställts in. Men arrangörerna hoppas kunna starta världstouren i Italien i början av mars.

Marta Bastianelli spurtade hem segern i damernas World Tour senast tävlingen kördes i Vårgårda. Nu är det klart att SVT direktsänder årets upplaga 7-8 augusti.
Foto: Christer Hedberg.