Hanna Nilsson bästa svenska i kraschfylld Tour

Hanna Nilsson blev bästa svenska när sista etappen av Simac Ladies Tour avgjordes i nederländska Arnhem.

Den 29-åriga skånskan, som proffscyklar för Lotto Soudal, slutade på 16:e plats i sammandraget. En av hennes bästa placeringar på World Touren.

– Jag är nöjd med min insats. Men det hade kunnat bli ännu bättre. En masskrasch på den tredje etappen gjorde att jag förlorade minst en minut på de som låg framför, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

De smala och trånga vägarna – ofta på grus – skapade flera incidenter och krascher under World Tour-loppet.

– Det har varit farligt hela veckan. Vi är många som är kritiska. Jag fattar inte varför damerna ska behöva köra på såna här banor medan herrarna ständigt har betydligt bättre och säkrare underlag, säger Hanna Nilsson.

Hanna lär tillhöra de givna när den svenska truppen till EM tas ut kommande vecka. Julia Borgström kan också vara aktuell efter sin 22:a plats i sammandraget. 20-årigen från Höllviken som kör för NXTG Racing slutade på en imponerande sjätteplats bland U-23 åkarna.

Hanna Nilsson noterade en av sina bästa placeringar på World Touren med 16:e platsen i Simac Ladies Tour. Foto: @facepeeters