Två svenska cykeldamer i World Tour-premiären

En förhoppningsfull stortalang och en rutinerad veteran står för de svenska inslagen när cykeldamernas World Tour på lördag inleds med Strade Bianche i Italien.

20-åriga Wilma Olausson, med bara en handfull World Tour-starter i erfarenhetsbagaget och Hanna Nilsson, 30 år, inne på sitt tionde år som proffs.

– Det ska bli jättekul att dra igång säsongen på allvar, säger Wilma Olausson, till vargardacycling.se

– Jag känner att jag blivit starkare både fysiskt och mentalt och hoppas att det ska ge resultat i tävlingarna också.

Cykellandslagets förbundskapten Lucas Persson följer Billdalscyklistens utveckling med spänning.

– Det blir säkert tufft den här helgen. Fortfarande är det mycket se och lära. Men om något år tror jag absolut att hon har möjlighet att köra om topp-placeringarna, säger Lucas Persson, till vargardacycling.se

Lite mer dämpat är tonläget hos Hanna Nilsson. Kristianstadscyklisten har varit krasslig ett tag och förberedelserna är långt ifrån optimala.

– Men jag känner mig bättre nu och det är bara att gå ut och köra så får vi se hur långt det räcker, säger Hanna Nilsson.

När tidigare VM-fyran Emilia Fahlin kan ta plats i tävlingssadeln igen är fortfarande oklart. Örebrotjejen missade den tänkta starten i Le Samyn i tisdags sedan hon kraschat under träning, enligt uppgift efter att ha kört på en katt (!).

På Instagram förklarar Emilia att hon får vänta ytterligare några veckor på tävlingscomeback.

Cykeltalangen Wilma Olausson finns på startlinjen i lördagens World Tour-premiär. Foto: Szymon Gruchalski sports