Emilia 41:a i comeback ”Nästan som en seger”

Emilia Fahlins comeback i cykelsadeln slutade med en 41:a plats i belgiska Nokere Koerse.

– Men placeringen var inte det viktigaste. Att jag tog mig igenom tävlingen var nästan en seger i sig, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se

Efter att ha drabbats av utmattningssyndrom, tvingats tacka nej till OS och inte tävlat på nära nio månader, blev onsdagstävlingen det första steget på vägen tillbaka.

– Det var väldigt mycket osäkerhet och nerver innan start. Jag mådde riktigt illa. Men nu känns det väldigt positivt både fysiskt och mentalt.

Funderade du någon gång under fjolåret på att helt lägga av med cyklingen?

– Jag lade i alla fall cykeln åt sidan under ett tag. Det var en märklig känsla att leva i ett vakuum, där man inte känner igen sig själv och saknar både gnista och energi överhuvudtaget. Jag var helt tom, säger Emilia Fahlin.

Örebrocyklisten har ett år kvar på kontraktet med franska FDJ Nouvelle och med stöd både från laget och Sveriges Olympiska Kommitté beslutade Emilia trots allt att försöka komma tillbaka.

– Målet är i första hand att kunna köra en komplett säsong. Jag kommer inte att ställa upp i alla klassiska tävlingar utan hitta rätt balans i tillvaron. Det här var en viktig del i den målsättningen.

Emilia Fahlin åkte i mål tillsammans med huvudklungan på en tid sekunden bakom segrande nederländskan Lorens Wiebes.

Emilia Fahlin slutade 41:a i comebacken. ”Men det känns nästan som en seger”. Foto: Thomas Maheux