Julia Borgström äter sig närmare eliten

– Jag märker stor skillnad mot fjolåret. Jag kan äta ordentligt både före och efter träningspassen och har hittat rätt i näringsintag och balans hur man fyller på energi under träning och tävling. Depåerna är fyllda, jag orkar mer och det har gett resultat, säger Julia Borgström, till vargardacycling.se.

Senast i WWT-loppet i Gent-Wevelgem åkte Julia in som 17:e med samma tid som segraren.

Teamets sportchef, belgiska tidigare elitcyklisten Jolien D´Hoore som bland annat vann Vårgårdas World Cup 2015, är närmast lyrisk över den unga svenskans insats.

– Hon är bara 20 år och redan så långt framme. Jag gillar verkligen att jobba med henne och ska försöka lära henne allt jag kan. Hon är definitivt en av de bästa i vårt lag, säger Jolien D´Hoore till vargardacycling.se.

AG Insurence NXTG, som teamet heter, satsar uteslutande på unga talangfulla åkare.

– Det är ett stort kliv från junior till elit. Men Julia har verkligen alla möjligheter att etablera sig på en hög nivå, säger Jolien D´Hoore.

Julia känner också stödet från den tidigare världsstjärnan.

– Jolien är ytterligare en pusselbit som fallit på plats. Hon ger tips, tricks och stöttning. Jag förstår så klart att jag fortfarande har hur mycket som helst kvar att lära men jag har i alla fall kommit en bit på väg.

På söndag väntar Flandern Runt och veckan därefter Amstel Gold Race. I augusti kommer Julia till Vårgårdas World Tour. Hon är kanske inte riktigt redo ännu för att upprepa teamchefens triumf på svensk mark.

– Men banan passar henne. Hon behärskar redan det mesta man behöver. Med några års mer erfarenhet och träning så vem vet, säger Jolien D´Hoore.

Julia Borgström har fått en succéstart i World Tour. På söndag väntar Flandern Runt. Foto: Bastien Gason