Kan Julias succéstart fortsätta i Touren?

Ett ”riktigt” Tour de France för cykeldamerna är tillbaka på världstouren.
Med åtta etapper, start vid Eiffeltornet på söndag, 1029 km att avverka, gott om tuffa stigningar och en sammanlagd prissumma på 250 000 dollar är Touren en av säsongens mest spektakulära tävlingar.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Teamet förväntar sig att jag ska göra det absolut bästa jag kan på varje etapp. Och det ska jag verkligen försöka leva upp till, säger Julia Borgström, proffs i AG Insurence-NXTG Team och enda svenska i startlistan.
Den 21-åriga skånskan har haft en imponerande inledning av World Tour-året med flera topp-20 placeringar och åttondeplatsen i Ride London Classique i slutet av maj som höjdpunkten – hittills.
– Jag är väldigt överraskad själv. Att det skulle gå så här bra var inget man trodde på i början av säsongen. Men alla pusselbitar verkar ha hamnat på plats och självförtroendet har fått en verklig boost. Njuter man av livet så brukar det gå bra på cykeln också, säger Julia Borgström till vargardacycling.se.
Hur långt det kan räcka mot favoriter som Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini och Cecilie Uttrup Ludwig återstår att se.
– Men jag ser fram emot åtta härliga tävlingsdagar. Det känns lite nervöst men oroskänslorna som jag hade i början av årets tävlingar är borta. Nu ska jag göra det bästa jag kan och samtidigt njuta av att tävla.

Julia Borgström ser fram emot starten i Tour de France. Foto: Bastien Gason