Efter alla skadeproblem – Emilia har hittat tillbakaText Emilia UCI 15

Emilia Fahlin har de senaste tävlingarna visat att hon är tillbaka i högsta eliten. Foto: Thomas Maheux

En pallplats och ytterligare tre gånger bland de tio bästa.
För Emilia Fahlin har de senaste World Tour-dagarna varit ett bevis på att VM-fyran från 2018 är tillbaka i toppen på allvar. – Jag har verkligen börjat hitta tillbaka. Nu känner äntligen jag igen mig själv, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se

Allvarliga skador, operationer och sjukdomar har präglat Emilias senaste säsonger. Men World Tour-loppen i Vårgårda och Tour of Scandinavia har fått Örebrocyklisten att se ljust på framtiden. Tvåa på touretappen från Orust till Strömstad och top-10 placeringar i Vårgårda och på två av etapperna på Touren är resultat som talar sitt eget språk.

– Jag tar med mig mycket positivt från de här dagarna. En plats på podiet i en World Tour-etapp och flera bra race. Jag är definitivt jättenöjd.

Emilias teamkamrat i FDJ-SUEZ-Futuroscope, Cecile Uttrup Ludwig, tog över Scandinavia-tourens ledartröja inför söndagens avslutande etapp. Emilia har under ett par av etapperna också haft rollen att i första hand assistera den danska stjärnan.
– Lagets uppgift var att se till att hon behöll den också i mål. Det var naturligtvis viktigare än något annat den här dagen, säger Emilia Fahlin. Danskan behöll också den sammanlagda ledningen den avslutande dagen även om Marianne Vos tog sin fjärde etapp-och spurtseger under touren. Emilia slutade 21:a på etappen och 71:a totalt. Bästa svenska i sammandraget blev Julia Borgström på 27:e plats. Hennes tid räckte också till en sjundeplats i U23-klassen.

Wilma Olausson slutade 64:a.