Emilia Fahlin i svår krasch Oklart om VM påverkas

Emilia Fahlin kraschade allvarligt under den andra etappen av World Tour-loppet Simac Ladies Tour på onsdagen. Örebrocyklisten kolliderade med norska Susanne Andersen med drygt två mil kvar av loppet och båda föll handlöst till marken.
Om kraschen påverkar VM som inleds om tre veckor är oklart.
– Jag kan inte säga något nu. Ska kolla upp handleden först, skriver Emilia i ett sms till vargardacycling.se
Efter ett kort samtal med sin lagledning fortsatte Emilia loppet trots kraschen. I mål var hon mer än halvminuten bakom näst sista åkare i den 84 damer stora klungan och fyra minuter efter segrande Lorena Wiebes. Andersen bröt loppet efter att ha diskuterat med tävlingsläkaren.

Emilia Fahlin, VM-fyra 2018, har de senaste åren råkat ut för en rad skador och sjukdomar men har under sensommaren kommit tillbaka
på allvar med bland annat en niondeplats i Vårgårdas World Tour och en andraplats i Tour of Scandinavia.
Loppet andra svenska, 23-åriga Clara Lundmark, var en av de som verkligen satte färg på loppet med en tuff ensamkörning. I ett par mil var Clara, som tävlar för GT Krush Tunap Pro Cycling, ensam jagande tre utbrytare i ledningen och långt före klungan. Som närmast fattades det 10 sekunder för att hon skulle nå de tre i täten.
– Vi hade innan loppet sagt att vi skulle försöka visa upp oss och när jag plötsligt fick chansen vara det bara att attackera, säger Clara Lundmark, till vargardacycling.se
När klungan så småningom kom i kapp lyckades Clara trots den långa ensamkörningen i motvinden hänga med ända in i mål.
– Jag känner mig rejält utpumpad nu men det var en rejäl boost för huvudet att kunna göra ett sånt här lopp på den här nivån.