GLASBIT KOSTADE TOPPLATS FÖR EMIL

En liten glasbit spolierade alla chanser för Emil Lindgren i mountainbikens säsongspremiär på Cypern.

Ett centimeterstort hål i däcket på den andra etappen av Sunshine Cup innebar ett ras i resultatlistan och trots två bra insatser på de avslutande etapperna – 2:a och 4:a – fick Emil nöja sig med en sammanlagd elfteplats.

– Det var skit. På en platt asfaltväg kör jag på nåt som måste varit en glasbit. När jag lagat däcket har både damerna och amatörerna kört förbi. Men jag har ändå visat att jag hade varit med däruppe i sammandraget utan punkan, skriver Emil på sin hemsida.

Lagkamraten i Giant Pro, Fabian Giger, vann tävlingen.

På damsidan slutade Alexandra Engen som nummer 13 efter de fyra etapperna, nära halvtimmen bakom segrande Jolanda Neff.

– Jag har verkligen fått slita. Men det var skönt att få ta i lite och äntligen dra på sig en nummerlapp. Det är ju ett tag tills världscupen startar och jag tror att jag kan höja mig ordentligt innan dess, säger Alexandra till worldcupvargarda.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.