LANDSLAGSCYKLIST TVINGAS AVSTÅ VÄRLDSCUPPREMIÄR

Det blir ingen världscuppremiär på lördag för landslagscyklisten Isabelle Söderberg.

I stället väntar en omfattande läkarundersökning för den svenska OS-deltagaren.

– Armar och ben domnar bort och jag får tunnelseende när jag försöker ta i på cykeln. Nu måste jag reda ut vad som är fel, säger Isabelle Söderberg. Sannolikt är det sviter efter förra vårens våldsamma krasch i tjeckiska Gracia Orlova som spökar. Isabelle körde ner i ett hål i vägen och kastades med ansiktet före rakt ned i marken.Svenskan, som tävlade vid OS i London 2012, har genomgått flera operationer i både ansikte och rygg.

– Börje Salming har totalt sytt 700 stygn och 39 procent av dem i ansiktet. Jag har 76 stygn och mer än 80 procent av dem i ansiktet – och det är inte färdigt än. Det blir fler käkoperationer efter säsongen, säger Isabelle Söderberg till worldcupvargarda.se.

Hon gjorde ”smygcomeback” i höstas i mixade elit- och motionstävlingen Velofondo i samband med världscuptävlingarna i Vårgårda och då kändes allt bra.

– Men nu har det kommit ett bakslag. Nacke och rygg smärtar när jag går ner i position på cykeln för att kunna trycka på.

Isabelle Söderberg tvingades avbryta den riktiga comebacken i Ladies Tour of Qatar i början av februari.

– Det var en jättekonstig känsla när armar och ben plötsligt domnande bort. Men det var inget psykologiskt. Jag tyckte det var okej att sitta med i klungan och kände mig inte rädd. Det var något annat i kroppen…

Och det var inte det enda som hände under Qatar-trippen.

– Jag tappade mina nya tänder en morgon när jag skulle äta frukost. Det var ingen bra tävling, det där…

I stället för världscuppremiär blir det nu specialistundersökning hos läkare som Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, hjälpt till att ordna. Men Isabelle räknar med att snart vara tillbaka på allvar.

– Det är min absoluta förhoppning. Jag har tränat mycket styrka och fys och känner mig beredd bara läkarna hittar något svar på vad som är fel. Jag ska tillbaka till den nivå jag var på tidigare. Nu är mitt stora mål att kunna åka världscup på hemmaplan i Vårgårda augusti – och sedan sikta vidare mot OS i Rio.

 

FAKTA

Isabelle Söderberg

Född: 28 maj 1989

Bor: Uppsala

Proffslag: Lotto Belisol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.