Miljoner att köra om i damernas Giro

Tio dagar, tuffa bergsetapper, hög värme och omkring 100 mil på cykeln.  Giro d´Italia är tillbaka på damernas World Tour – och det är ett lopp som Hanna Nilsson längtat efter.

– Girot är en av årets absoluta höjdpunkter. Det är en speciell utmaning som jag verkligen sett fram emot, säger det skånska cykelproffset till vargardacycling.se

Arrangörerna har satsat stort på sin ”comeback” på touren. Live-TV varje dag och en sammanlagd prissumma på motsvarande 2,6 miljoner kronor, varav 530 000 till totalsegraren har utlovats.

– Det är naturligtvis ett stort erkännande för damtouren. Man vill inte vara sämre än Tour de France som också lagt sig på samma nivå. Det verkar som man äntligen tänkt till lite. Det är inte länge sedan segraren fick 5 000 kronor, säger Hanna Nilsson

Girot startar på Sardinien på torsdag och målgång sker i Padova i norra Italien 10 juli. Av de svenska proffsen finns förutom Hanna också Emilia Fahlin, FDJ Nouvelle, på startlinjen.

– Jag tror det kommer att avgöras under andra halvan när stigningarna kommer. Men det kommer säkert att bli byte av den rosa ledartröjan flera gånger under de här dagarna, säger Hanna Nilsson.

Hannas team, Ceratizit-WNT Pro Cycling, har inga av favoriterna i sin uppställning.

– Men vi har ett lag med många kort att spela med. Och går vi inte för totalen finns alla möjligheter att hålla sig långt framme i någon etapp.

– Är det rätt dag och det blir ”rätt” utbrytning så vet jag att jag har kapacitet för att komma på pallen. Det vore kronan på verket för mig och jag kommer att gå ”all in” för det, säger Hanna Nilsson.

Hanna Nilsson ser fram emot damernas Giro ´d Italia. Foto: Arne Mill, Frontalvision,