Nathalie Eklund bröt i Spanien Risk för nytt återbud till VM

Nathalie Eklund tvingades bryta damernas Spanien Runt.
Magbesvär och sviterna av en efterhängsen förkylning gjorde att den trefaldiga SM-ettan inte kunde köra söndagens avslutande etapp i Madrid. Nu är VM-starten i fara.
– Jag har inte varit orolig förrän nu. Men jag har inte gett upp hoppet ännu. Ska åka hem och vila och ta ett snack med förbundskaptenerna.
Sedan får vi ta ett beslut, säger Nathalie Eklund till vargardacycling.se
Den 31-åriga Stockholmscyklisten som tävlar för Massi-Tactic Women Team i World Tour-sammanhang hade en tung vår men har visat storform under sommaren. Hon vann alla fyra etapperna i Tour of Portugal, vann tempoloppet i SM, toppade sammandraget i Tour of Uppsala och blev 20:e i Vårgårdas World Tour med stora delar av världseliten på plats.
– Det vore verkligen tråkigt om jag inte skulle kunna åka till VM. Jag känner ju att formen är riktigt bra men att magproblemen dränerat mig på energi. Jag är sällan sjuk men i år har det varit sjukdom efter sjukdom, säger Nathalie Eklund.
Sedan tidigare har Emilia Fahlin (handledsskada) och Jenny Rissveds (förkyld) tvingats lämna VM-återbud.
Förbundskapten Lucas Persson har nyligen tagit ut Caroline Andersson som ersättare för Jenny Rissveds. VM-klara är också Julia Borgström och Hanna Nilsson.
Spanien Runt vanns av nederländskan Annemiek van Vleuten. Caroline Andersson slutade 76:a och Hanna Nilsson 86:a.

Nathalie Eklund tvingades bryta damernas Spanien Runt. Under de närmaste dagarna avgörs det om hon kan åka med till VM eller om hon blir den tredje som måste lämna återbud. Foto: Svenska Cykelförbundet.